Kaj so piškotki in kako jih uporabljamo?

Kaj so piškotki in kako jih uporabljamo?

O piškotkih

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletnega mesta. Običajno se uporablja za delovanje bistvenih elementov spletnega mesta in izboljšanje uporabnikove izkušnje. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletno mesto prebere, ko ga ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih mest.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij ter prikaz Googlovega zemljevida, vendar piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in ne dajejo dostopa do vašega računalnika. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletnega mesta onemogočene.

Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu.
Potrebujete dodatne informacije

Stopite v kontakt z nami

Na vsa vprašanja odgovorimo.

Preverite za vas pomembne novice na enem mestu

Izbor novic, za vse, ki uporabljajo naš POS

Vse novice
presentation e-Izmenjava (Doc Forward) (1)
play

POS Elektronček d.o.o.

Livarska ulica 7

1241 Kamnik

T: 01 8309 550

M: 041 642 260

prodaja@pos-elektroncek.si

Pišite nam